Ние представляваме 26 неправителствени организации, повечето, от които с над 20-годишно

...
Ние представляваме 26 неправителствени организации, повечето, от които с над 20-годишно
Коментари Харесай

Бивш министър на земеделието: Тук са хората, които хранят България и сме на ръба на оцеляването

Ние представляваме 26 неправителствени организации, множеството, от които с над 20-годишно наличие в земеделския бранш. Това сподели Венцислав Върбанов, ръководител на Асоциацията на земеделските производители в България и някогашен министър на земеделието по отношение на състоялия се през днешния ден митинг на земеделците в центъра на София, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Представляваме секторите отглеждане на животни, зеленчукопроизводство, зарзаватчийство, пчеларство, зърнопроизводство. Тук са хората, които хранят България! ", добави още той.

Според някогашния министър една от главните аргументи за получилото се разделяне сред другите организации е следната: " Благодарение на министъра се получи това разцепление, това е една от главните аргументи да желаяме оставката му. Той раздели бранша на наши и ваши, на комфортни и неуместни и даже си разреши да подведе министър-председателя, водейки при него избрана група аграрни производители и игнорирайки всички останали. Да, през вчерашния ден се подписа нещо, което в случай че прочетете ще разберете, че всичко е под изискване ".

Други съществени претенции на протестиращите са административната тежест върху земеделските производители да отпадне, както и финансови:

" Нашите претенции са следните: На първо място Кирил Вътев да си подаде оставката поради несправяне с работата, да отпадне административната тежест, която сега тормози земеделския производител, да се преразгледа стратегическия проект и имаме и финансови претенции, които касаят украинската помощ и поддръжката на бранша. Не можем да оцелеем в конкурентни условия, когато на прилежащите сътрудници от Румъния получават поддръжка, съответна на ситуацията, а при нас тук се хвърлят някакви трошици, с цел да се успокояват избрани хора ", разяснява още Върбанов.

Относно промените в законите, които беше оповестено, че ще се случат, ръководителят споделя следното: " Ние сме на ръба на оцеляването и не виждам тези закони с какво ще оказват помощ на елементарните аграрни производители в това оцеляване. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР